Αρχική arrow Κοινοτικά Προγράμματα arrow ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΑΝΙΚΗ-ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΑΝΙΚΗ-ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

5/6/2009

 

Δελτίο Τύπου

 

Όπως ήδη γνωρίζετε έχει εξαγγελθεί το Πρόγραμμα για την ενίσχυση Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας με φορέα υλοποίησης τον ΕΟΜΜΕΧ.


Τα δύο αυτά προγράμματα αφορούν την ίδρυση επιχειρήσεων στον τομέα της μεταποίησης, του εμπορίου, των υπηρεσιών, του τουρισμού και της ανακύκλωσης – περιορισμού της ρύπανσης. Η επιχείρηση που θα ιδρυθεί μπορεί να είναι ατομική ή εταιρεία (Ομόρρυθμη, Ετερόρρυθμη, ΕΠΕ ή Ανώνυμη ή Συνεταιρισμός), η οποία θα πρέπει να έχει συσταθεί μετά τις 4 Μαρτίου 2009.

Επιλέξιμοι για την υπαγωγή στο πρόγραμμα είναι:

Για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Γυναίκες οι οποίες γεννήθηκαν από το 1954 μέχρι και το 1991, και θα πρέπει να συμμετέχουν με ποσοστό τουλάχιστον 75%. Αποκλείονται από τη συμμετοχή νομικά πρόσωπα

Για την Νεανική Επιχειρηματικότητα

Νέοι και νέες οι οποίοι γεννήθηκαν από το 1970 μέχρι και το 1991, και θα πρέπει να συμμετέχουν με ποσοστό τουλάχιστον 75%. Αποκλείονται από τη συμμετοχή νομικά πρόσωπα.

Και στις δύο περιπτώσεις εξαιρούνται και συνεπώς είναι μη επιλέξιμες, επιχειρήσεις που αναπτύσσονται ή δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο σύμβασης franchising (δικαιόχρησης).

Το κάθε έργο μπορεί να έχει διάρκεια 18 μήνες. Ο προϋπολογισμός της κάθε υποβολής μπορεί να ανέρχεται από 30.000 έως 200.000 ευρώ, με επιδότηση 50% η οποία φτάνει και το 60% σε περιοχές πυρόπληκτες  ή νησιά. Πυρόπληκτες περιοχές ορίζονται οι νομοί Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Ευβοίας, η περιοχή Αιγιαλείας Αχαΐας και επιλεγμένες περιοχές των νομών Κεφαλληνίας και Μαγνησίας.

 Η ίδια συμμετοχή ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στο 20% και το υπόλοιπο μπορεί να καλυφθεί με τραπεζικό δανεισμό (μέχρι ποσοστού 30%), ο οποίος μπορεί να εξασφαλισθεί και μέσω του ΤΕΜΠΜΕ.

Οι επιδοτούμενες επενδύσεις καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, εκτός από τις γεωργικές, τις ναυπηγικές, τις ιατρικές και νομικές καθώς και τις επιχειρήσεις που σχετίζονται με τυχερά παιχνίδια.

Επιπλέον δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα όλες οι επιχειρήσεις που έχουν σχέση με εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες, καφενεία, νυχτερινά κέντρα, κομμωτήρια.

Τέλος, σύμφωνα με την προδημοσίευση σας γνωρίζουμε ότι, από την Δευτέρα 15 Ιουνίου αρχίζει η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στα  παραπάνω προγράμματα και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου, ενώ εντός 10 ημερών από την ημερομηνία λήξης θα υποβάλλεται υποχρεωτικά και ο πλήρης φάκελος της πρότασης σε έντυπη μορφή της πρότασης και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Επειδή οι ανωτέρω ημερομηνίες είναι ιδιαίτερα πιεστικές, η ΕΣΕΕ προσανατολίζεται στην υποβολή αιτήματος προς το Υπουργείο Ανάπτυξης για παράταση. Σχετικά θα σας ενημερώσουμε όταν και εφόσον υπάρξουν εξελίξεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να βρείτε ολοκληρωμένη την προδημοσίευση των κανονισμών εδώ

Δημοσκοπήσεις

Δεν υπάρχουν δημοσκοπήσεις

Νέα/Ανακοινώσεις

Implemented by Pasteque.
Copyright (C) 2008 eslarissa.gr. All rights reserved.